8.6.17

JOŠ NEKOLIKO 'RIJEČI'...

PREVARA BIRAČKOG TIJELA
Rezultat neupućenosti tijela u siromaštvo političkog duha.

SJEDNICA POLITIČKE STRANKE
Sesija vježbanja za sjedenje u foteljama.

POLITIČKA VJERODOSTOJNOST
Odluka politike da glasači moraju vjerovati u dostojnost izabranih

POLITIČKI KREDIBILITET
Pojam koji živi od svojih naivnih jamaca

PRESLAGIVANJE
Tranzicijska riječ kojoj je u korijenu LAŽ odnosno LAGANJE tj LAGATI odnosno SLAGATI. Lagati intenzivno, često, neumoljivo i očigledno u slengu se označava kao PRE-SLAGATI. Iz toga je rođen oblik trgovine koji se stručno naziva 'preslagivanjem'.

GLAS ZA POLITIČKU STRANKU
Robno-novčani ekvivalent u tranzicijsko vrijeme. Vrijednost jednog glasa relativno je mala, ali postoje situacije u kojima i mali broj glasova može vrijediti više od očekivanja. Tako se s par stotina glasova može dobiti solidno radno mjesto (gdje ne morate dolaziti raditi), a tisuće glasova mogu Vas dovesti u situaciju da donosite odluke o stvarima koje ne morate niti poznavati. Političke stranke trguju glasovima jer su glasovi nakon izbora – mrtve duše.

SAMOSTALNA DRŽAVA
Država u kojoj policija potpuno samostalno izbacuje obitelji iz njihovih kuća.

POREZ NA NEKRETNINE
Budući da se dvostruko oporezivanje ukida ukoliko s nekom državom sklopite ugovor o ukidanju dvostrukog oporezivanja, red je na građanima (koji su uredno plaćali poreze gradeći ili kupujući svoju nekretninu) da pokušaju s državom sklopiti ugovor o ukidanju dvostrukog oporezivanja. Ako to ne uspiju bit će stranci u vlastitoj državi.

STRA(H)NAC
Osoba koja u strahu živi u vlastitoj  samostalnoj državi. Riječ je nastala s osamostaljenjem kada se oslobodila nepotrebnog i nepostojećeg glasa H.

NOVI MINISTAR
Ministar koji dolazi na mjesto starog 'novog ministra' . Bit će novi ministar sve dok se ne pojavi novi 'novi ministar' . Svaki je novi ministar uvjeren da će on biti novi ministar koji će trajati duže od ostalih novih ministara.

RAZLIČITOST POLITIČKIH STRANAKA
Poput strune u fizici: teorijski postoji, ali nitko je nije vidio ili dokazao da postoji.

ROLL–UP

Igra za izgubljene u svemiru: Za svaku kunu koju ćete uložiti za izgradnju naseobine na Neptunu vratit će Vam se dvije kune propalog (istog) projekta na Marsu.

Nema komentara:

Objavi komentar